Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Orgelconcerten Sint Petrusbasiliek Boxtel

maart 9, 2024, 16:00 - 21:15

€10,00

Op zaterdag 9 maart 2024 organiseren wij 2 fantastische orgelconcerten in de Sint Petrusbasiliek te Boxtel.

Leendert Verduijn is een zeer talentvolle organist. Hij heeft met goed gevolg de Bachelor of Music voor orgel, de Bachelor of Education, de Master of Music voor orgel en de Master of Music pathway performance (orgel) doorlopen. In 2022 in 10 weken tijd heeft Leendert maar liefst 4 prijzen gewonnen, waaronder de 1e plek bij het International Martini Organ Competition in Groningen. Toch blijft hij zichzelf verder bekwamen en is hij begonnen aan de opleiding Postmaster Konzertexamen aan de Hochschule für Musik Saarbrücken bij Vincent Dubois.

Minne Veldman, opgeleid aan het conservatorium in Zwolle, is een veel gevraagd concertorganist die zo’n 50 orgelconcerten per jaar geeft in binnen en buitenland. Van zijn orgelspel verschenen 13 solo-CD’s, opgenomen op toonaangevende historische orgels in Nederland. Daarnaast verschenen cd’s met samenzang. Op internet staan honderden video’s van zijn orgelspel, waaronder ruim 75 complete online-orgelconcerten. Ook trad hij op als organist en dirigent in het TV-programma Nederland Zingt van de Evangelische Omroep en gaf hij concerten in Zuid-Afrika, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Hongarije.

Als organisatie zijn wij erg blij dat wij deze 2 organisten bereid hebben gevonden om elk een concert te geven op dezelfde dag op hetzelfde orgel. Juist ook om zo de veelzijdigheid van dit magnifieke instrument aan u te laten horen als bezoeker. Het Boxtelse Smitsorgel geldt als een meesterwerk van Smits en is een hoogtepunt in het Nederlandse orgellandschap. De klank en dispositie zijn in volledige harmonie met de prachtige akoestiek van de Sint-Petrusbasiliek. Karakteristiek zijn de kracht van de tongwerken, de warme en ronde toon van de fluiten, de lyriek van de prestanten en de kleurrijke soloregisters. Het veelzijdige concept van dit orgel zorgt ervoor dat het in een groot en divers repertoire overtuigend klinkt.

‘s middags om 16:00 geeft Leendert Verduijn een concert op dit orgel. ‘s Avonds om 20:00 geeft Minne Veldman een concert. De concerten duren elk ongeveer 75 minuten.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Boxtel, Middagconcert 16:00
Dit ticket geeft 1 persoon van 16 jaar en ouder toegang tot het concert van Leendert Verduijn. Aanvang 16:00
10,00
Onbeperkt
Boxtel, avondconcert 20:00
Dit concert geeft 1 persoon van 16 jaar en ouder toegang tot het concert van Minne Veldman. Aanvang 20:00
10,00
Onbeperkt

Gegevens

Datum:
maart 9, 2024
Tijd:
16:00 - 21:15
Kosten:
€10,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , ,

Organisator

Stichting Culturele Muzikale Activiteiten Flevoland
Telefoon
0623650598
E-mail
info@scmaf.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Sint Petrusbasiliek, Boxtel
Oude Kerkstraat 20
Boxtel, Noord-Brabant 5281 BA Nederland
+ Google Maps