Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Orgelconcerten Leendert Verduijn en Marco den Toom

mei 13, 2023, 16:00 - 21:00

€8,00 – €18,00

Zaterdag 13 mei 2023 organiseren we 2 orgelconcerten in de Grote of Jacobijnerkerk in Leeuwarden

Om 16:00 geeft Leendert Verduijn een orgelconcert op het prachtige orgel van deze kerk.
In 2012 werd hij op 15-jarige leeftijd toegelaten tot de vooropleiding van het Utrechts Conservatorium, waar hij gedurende 1 jaar studeerde bij Reitze Smits. Vervolgens werd Leendert toegelaten tot de orgelopleiding van het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Hij studeerde bij Bas de Vroome, Aart Bergwerff en Hayo Boerema (improvisatie) en sloot in 2018 zijn bachelorstudie orgel af. Eveneens sloot Leendert begin 2018 zijn kerkmuziekstudie met goed gevolg af. Kerkmuziekdocenten waren Hans van Gelder, Hanna Rijken (liturgiek) en Arie Hoek (cantoraat en hymnologie). In 2020 rondde hij de opleiding ‘Docent Muziek’ af en vanaf september 2020 studeert hij voor de ‘Master Orgel’ bij Ben van Oosten. Deze studie heeft hij in 2022 ‘cum laude’ afgerond. Naast de genoemde orgelstudies volgde Leendert masterclasses bij onder anderen Wolfgang Seifen en Luc Bastiaens. Hij volgde meerdere masterclasses aan de zomeracademie van het Internationaal Orgelfestival in Haarlem. Hier kreeg hij les van onder anderen Olivier Latry, Lorenzo Ghielmi en Leo van Doeselaar. In 2017 won Leendert de 1e prijs van het 25e en laatste Govert van Wijnconcours Maassluis en tevens de 3e prijs op het Ambitus Orgelconcours. In 2022 won Leendert de International Martini Organ Competition.

‘s avonds om 20:00 zal Marco den Toom het orgel gaan bespelen. Marco den Toom (1978) studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium en bij Herman van Vliet, Charles de Wolff, Klaas Jan Mulder en Jacques van Oortmerssen. Al snel na zijn vakopleiding bouwde hij een carrière op als zelfstandig musicus. Zijn musiceren kenmerkt zich door een eigenzinnige maar vooral ook spontane aanpak. Naast zijn liefde voor het orgel – en zijn missie dit instrument te populariseren – heeft hij zich muzikaal weten te ontplooien tot een breed inzetbaar musicus. Zijn dagelijks werk bestaat met name uit het componeren van christelijke liederen en gospels, het arrangeren en instrumenteren van bestaande muziek, het maken van opnamen voor radio, tv, cd en dvd, het begeleiden van christelijke koren en het verzorgen van orgelrecitals. Daarnaast is hij dirigent van het grootkoor ‘Jubilate Deo’ uit Woudenberg. Vanaf 1 januari 2017 is hij co-titularis en muzikaal ambassadeur van het grote Van den Heuvel-orgel in de Nieuwe Kerk te Katwijk aan Zee.

Profiteer nu van een leuke online korting op de tickets. Er is kaartverkoop aan de deur, ticketprijs aan de deur is € 12,50

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
mei 13, 2023
Tijd:
16:00 - 21:00
Kosten:
€8,00 – €18,00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , , ,

Organisator

Stichting Culturele Muzikale Activiteiten Flevoland
Telefoon
0623650598
E-mail
info@scmaf.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Jacobijnerkerk, Leeuwarden
Jacobijnerkerkhof 95
Leeuwarden, Friesland 8911 EN Nederland
+ Google Maps