Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Samenzang in de Ichthuskerk, Urk

april 29, 2023, 19:30 - 20:30

Komt u lekker een uurtje met ons meezingen?

Iedereen is van harte welkom. De toegang is vrij, wel is er een collecte t.b.v. de onkosten.

Martin Zonnenberg zal plaatsnemen achter het Boogaard orgel van de Ichthuskerk. Martin kennen we natuurlijk van Nederland Zingt, waar hij regelmatig plaatsneemt achter het orgel, maar waar hij ook vaste dirigent is voor de samenzang. Het orgel bespelen in combinatie met samenzang is toch waar Martin zijn hart aan kan ophalen. Dat is ook zeker terug te horen in zijn orgelspel.

Ds. H. de Graaf zal het verbindend woord verzorgen deze avond.

Komt u ook?

Met deze avond willen wij in het bijzonder 2 zendingsdoelen ondersteunen.

Willem en Christien zijn sinds eind 2015 werkzaam in West-Afrika vanuit Wycliffe Bijbelvertalers. Willem is de financieel manager van vier landen in deze regio. Hij zorgt dat de financiële en administratieve kant van de vele bijbelvertaalprojecten in deze landen goed op orde is. Een brede taak waar bij te denken is aan de belastingen, salarissen, rapportages voor de projecten / donoren, jaarverslag, budgetten, controle van de uitgaven, ondersteunen van de nationale directeuren etc. Door deze ondersteunende functie kunnen de Bijbelvertalers zich ook echt op hun taak richten.

Christien werkt parttime als alfabetiseringswerker. Ze is verantwoordelijk voor de communicatie met de alfabetiseringsmensen van de vertaalteams om zo goed op de hoogte te blijven van hun behoeften en om te zorgen dat ze hun taak goed uit kunnen voeren. Daarnaast zorgt ze voor Gideon (2018) en voor een goede thuisbasis.

Het tweede doel wat wij willen ondersteunen middels deze avond is Wilma de Vries die middels het project Hart (en) zorg voor Albanië als diaconaal werker is uitgezonden naar Albanië. De kleine, kwetsbare kerken in Albanië staan voor grote uitdagingen. Ze zijn niet alleen in de minderheid, maar hebben ook te maken met het moeilijke verleden, armoede en slechte gezondheidszorg.

‘Fokusi’ is het kerkenprogramma van de GZB in Albanië. Naast theologische toerusting, wordt diaconale ondersteuning aan het programma toegevoegd. Wilma zal zich gaan toeleggen op gezondheidszorg en verslavingszorg. Het organiseren van medische outreaches naar de dorpen, preventielessen en het bieden van een luisterend oor. Dit zal zij doen in samenwerking met de kerken en lokale partners. Een van die partners is ABC Health Center: zij hebben het verlangen om palliatieve zorg op te zetten en de mensen te bereiken voor wie de gezondheidszorg nu niet bereikbaar is. Wilma zal ook in de kliniek gaan werken. Zo komt de kennis van de partners en de contacten van Fokusi samen met het gedeelde verlangen om Gods liefde handen en voeten te geven in Albanië.

Dit zijn twee prachtige projecten die wij van harte willen ondersteunen middels deze avond. Maar wij bevelen deze 2 projecten ook aan om te gedenken in uw gebed.

Gegevens

Datum:
april 29, 2023
Tijd:
19:30 - 20:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Organisator

Stichting Culturele Muzikale Activiteiten Flevoland
Telefoon
0623650598
E-mail
info@scmaf.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Ichthuskerk, Urk
Richel 2
Urk, Flevoland 8321 RX Nederland
+ Google Maps