Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zomerconcert met Tenira en Mark in de Oude Kerk van Zeist

juni 8, 19:30 - 21:00

€5,00 – €13,00

Zaterdag 8 juni 2024 geven Tenira Sturm en Mark Brandwijk een zomerconcert samen met Scherzando uit Dordrecht. Het beloofd een uniek concert te worden, Er zijn speciaal voor dit zomerconcert met Tenira en Mark nieuwe arrangementen gemaakt. Dit concert is dubbel speciaal omdat de opbrengst van dit concert is bestemd voor het goede doel Mercy Ships.

Jaarlijks overlijden wereldwijd zo’n 17 miljoen mensen omdat ze geen operatie kunnen krijgen. Dat is meer dan het aantal sterfgevallen door aids, malaria en tuberculose bij elkaar. Dat is toch onacceptabel?

Mercy Ships versterkt de gezondheidszorg in Afrika met gratis operaties, trainingen en voorlichting. Dat doen zij op en rond hun moderne ziekenhuisschepen, die volledig gerund worden door vrijwilligers.

Uiteraard draagt u bij aan dit doel als u een ticket koopt voor deze avond. Er zal deze avond ook een collecte worden gehouden welke bestemd is voor dit goede doel. U kunt ook digitaal uw gift overmaken middels onderstaande link. Middels de omschrijving kunnen wij uw gift koppelen aan de juiste bestemming.

Link: https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=uo3vhuhnS7WRtBeYel9ntA

 

Over de musici:

Orgel spelen is Mark (1994) met de paplepel ingegoten. Al toen hij 1,5 jaar oud was zat Mark op schoot van z’n vader achter de klavieren van het huisorgel. Op zesjarige leeftijd ging Mark op les aan de muziekschool in Krimpen aan den IJssel bij bij Jaap den Besten. Na een aantal jaren vervolgde hij zijn studie bij Everhard Zwart. Mark won in 2007, 2008 en 2009 het Feike Asma Orgelconcours. Mark begeleidt regelmatig kerk- en bruiloftsdiensten, onder andere in de hervormde gemeente in Sliedrecht. Ook begeleidt hij regelmatig andere musici, zangers en koren op orgel. Daarnaast is hij ook als concertorganist actief. Mark beheerst een breed orgel-repertoire, en heeft een voorliefde voor (laat)romantisch en modern repertoire. Daarnaast is Mark ook een begaafd improvisator.

 

Toen Tenira nog heel jong was werd het al duidelijk dat ze heel graag wilde zingen en hier ook aanleg voor had. Deze hobby is inmiddels verder uitgegroeid.

In 2011 is Tenira op advies mee gaan doen met het Interclassic Music Concours (nu het Nederlands Premiere Concours). Deze periode is zij ook gestart met het volgen van zanglessen bij mezzosopraan /alt en zangpedagoge Annemarie Verburg uit Maassluis. Van het concours 2011 werd Tenira één van de winnaars. Hierna werd ze al vrij snel uitgenodigd mee te werken aan enkele concerten.
Sinds april 2013 volgt Tenira zanglessen bij sopraan en zangpedagoge Mirjam Feijer in Den Haag en is zij in begonnen met het volgen van pianolessen. Inmiddels geeft zij zelf ook zangles aan kinderen  van 6-14 jaar.
Zingen is haar passie en een bijzondere en heerlijke ontspanning waar ze echt van kan genieten.

 

Scherzando is een christelijk ensemble en bestaat momenteel uit zo’n twintig jonge, enthousiaste musici. Hun repertoire bestaat uit klassieke en geestelijke muziek. Ze repeteren tweewekelijks op woensdagavond in Dordrecht onder leiding van hun dirigent Corné Hoogerbrug. Ze werken regelmatig mee aan diverse koor- en zangavonden. ‘Scherzando’ is een Italiaanse muziekterm en betekent ‘schertsend’. Het is een voordrachtsaanduiding in de muziek.

 

De laatste muzikant die we aan u voor wilen stellen is Jacob Schenk. Geboren op het voormalige eiland Urk was hij al vroeg geïnteresseerd in alles wat geluid maakte; klokken, orgels, koren. Vanaf 8 jarige leeftijd nam hij orgellessen die uiteindelijk uitmondden in de studies orgel, koordirectie en kerkelijk orgelspel en de bijvakken zang en piano aan de Chr. Hogeschool v/d Kunsten ‘Constantijn Huygens’ in Zwolle. Hier waren zijn docenten Harm Jansen, Jos Vermunt en Jos Leusink. Aanvullende studies werden gevolgd bij Harald Vogel (Noordduitse orgelmuziek) en Matthijs Verschoor (piano). Daarnaast verdiepte hij zich in het panfluitspel bij de Roemeense panfluitist Nicolae Pîrvu.

Zijn veelzijdigheid, wat met recht zijn handelskenmerk genoemd mag worden, maakten hem tot een veelgevraagd musicus in binnen- en buitenland. Zo werkte hij mee aan talloze concerten, cd, radio en tv opnames.

 

Bij de ticketprijs is een drankje inbegrepen voor tijdens de pauze.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Zomerconcert 2024 tot 16 jaar
Dit ticket geeft toegang tot het zomerconcert in Zeist aan personen tot 16 jaar.
5,00
Onbeperkt
Zomerconcert 2024 vanaf 16 jaar
Dit ticket geeft toegang tot het zomerconcert in Zeist aan personen vanaf 16 jaar en ouder.
13,00
Onbeperkt

Gegevens

Datum:
juni 8
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€5,00 – €13,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , , , , ,

Organisator

Stichting Culturele Muzikale Activiteiten Flevoland
Telefoon
0623650598
E-mail
info@scmaf.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Oude Kerk, Zeist
1e Dorpsstraat 1
Zeist, Utrecht 3701 HC Nederland
+ Google Maps