Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De Friesche Elfstedentocht op orgel: Sint Gertrudiskerk – Workum

mei 10, 2025, 20:00 - 21:15

€5,00 – €20,00

Op zaterdag 10 mei 2025 worden er een tweetal orgelconcerten georganiseerd in de Sint Gertrudiskerk van Workum. De concerten worden gegeven door Feike Dijkstra en Gertine Hoefnagel samen met Wibren Jonkers en Brassband Crescendo uit Workum. Iedere organist heeft zijn eigen speelwijze, repertoire en voorkeur van klank. Door twee organisten te combineren op 1 dag krijgt een bezoeker dus het orgel op verschillende manieren te horen. Bij het avondconcert combineren we ook nog eens twee orgels met elkaar en combineren we het orgel ook met een brassband. Op deze manier wil de organisatie van de concerten de bezoeker laten ervaren wat voor een veelzijdig instrument het orgel is.

Feike Dijkstra

Feike is 25 jaar actief als organist als dit concert plaatsvindt. Een hele mooie mijlpaal, en we hopen dat er nog vele jaren mogen volgen op de orgelbank. Feike heeft zich middels lessen bekwaamd in het orgelspel. Hij is organist geweest van de Gereformeerde kerk van Witmarsum en hij speelde ook diensten in andere kerken. Sinds 2013 is hij betrokken als organist bij de Sint Gertrudiskerk van Workum en vanaf 2015 is hij ook betrokken als organist bij de PKN gemeente in Koudum.

Gertine Hoefnagel / Wibren Jonkers

Gertine Hoefnagel (1997) ontving haar eerste orgellessen van Jurriën Plender en Arjan van Hees aan muziekschool Quintus te Kampen. Daar heeft ze de diploma’s A, B, C en D Cum-Laude behaald. Van 2015-2019 volgde ze privélessen bij Sander van den Houten. Gertine heeft haar bachelor studie orgel afgerond bij Bas de Vroome en Zuzana Ferjenčikova aan het Rotterdams conservatorium. Aan datzelfde conservatorium studeert ze momenteel koordirectie bij Wiecher Mandemaker. Gertine heeft kerkmuziek gestudeerd bij Hanna Rijken (liturgiek), Arie Hoek (cantoraat en hymnologie) en Hayo Boerema (improvisatie). Tijdens haar studie sloot ze de bijvakken piano, basso continuo en klavecimbel af bij respectievelijk Martin Lekkerkerk en Bas de Vroome. Gertine deed mee met concoursen en behaalde de 3 e prijs bij het Quintus Orgelconcours in Kampen. Als kerkorganist is ze verbonden aan het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam. Verder is ze dirigent van verschillende (project)koren en is ze actief als orgeldocent aan de muziekschool van Kampen en als orgel- en pianodocent aan de muziekschool van Urk. Daarnaast heeft ze een eigen lespraktijk.

Wibren Jonkers (1999) studeert hoofdvak orgel aan het Conservatorium van Amsterdam bij Pieter van Dijk en Matthias Havinga. Lessen basso continuo en improvisatie krijgt hij van Miklós Spányi. Daarnaast volgt hij bijvak klavecimbel en klavichord bij Menno van Delft en bijvak piano bij Jaap Kooi. Aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) studeerde Wibren kerkmuziek bij Hayo Boerema, Arie Hoek en Hanna Rijken. Masterclasses volgde hij bij onder anderen Michel Bouvard, Ben van Oosten, Louis Robilliard en Thomas Trotter. Naast zijn muzikale activiteiten studeert hij theologie aan de Theologische Universiteit Apeldoorn. Als kerkorganist is Wibren onder andere verbonden aan de Fonteinkerk te Amersfoort en de kapel van het VUmc te Amsterdam. Daarnaast is hij vesperorganist van de Oude Kerk in Amsterdam en cantor van de Protestantse Gemeente Zeewolde. Hij geeft orgel- en pianoles en is actief als concertorganist, continuospeler en begeleider van koren en solisten. Wibren won prijzen op verschillende concoursen, waaronder de eerste prijs op het Duyschot Orgelconcours (2022) in Amsterdam en in 2024 het International Martini Organ Competition.

Gertine en Wibren gaan op zowel het hoofdorgel als het koororgel spelen tijdens dit concert.

Brassband Crescendo 

Christelijke Muziekvereniging Crescendo uit Workum werd opgericht in 1890 en is een van de oudste korpsen van Friesland.
Crescendo heeft een belangrijke sociale plaats in de Workumer samenleving. Tijdens intochten, huldigingen, kerkdiensten en vele andere plaatselijke evenementen is de vereniging vaak van de partij, maar ook buiten Workum laat Crescendo veel van zich horen op provinciale wedstrijden, festivals en concoursen. De leden van Brassband Crescendo zijn echte brassband liefhebbers. Dat is dan ook zeker terug te horen in hun muziek. Niet alleen vanuit Workum, maar ook uit Koudum, Nijland, Sneek en andere dorpen en steden komt men elke donderdagavond naar de Koperkelder in Kultuerhus Klameare in Workum om daar te samen te spelen en te genieten. De leden zijn zeer trouw, enkele zijn al meer dan 50 jaar lid! Crescendo is een gezellig muziekkorps met een hart voor de brassbandmuziek.

Let op!: Als u uw ticket voor het concert online koopt krijg u een korting van ons, de prijs aan de deur van een ticket is voor het middagconcert 10 euro en voor het avondconcert 15 euro. 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Middagconcert Workum 16 jaar en ouder
LET OP: Aanvang concert 15:00
7,50
Onbeperkt
Middagconcert Workum onder 16
LET OP: aanvang concert 15:00
5,00
Onbeperkt
Avondconcert Workum 16 jaar en ouder
aanvang concert 20:00
12,50
Onbeperkt
Avondconcert Workum onder de 16
aanvang concert 20:00
7,50
Onbeperkt
Combiticket Workum
Ticket voor zowel het middag concert (15:00) als het avondconcert (20:00) in Workum
20,00
Onbeperkt

Gegevens

Datum:
mei 10, 2025
Tijd:
20:00 - 21:15
Kosten:
€5,00 – €20,00
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Culturele Muzikale Activiteiten Flevoland
Telefoon
0623650598
E-mail
info@scmaf.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Sint Gertrudiskerk, Workum
Merk 5
Workum, Friesland 8711 CL Netherlands
+ Google Maps