Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De Friesche Elfstedentocht op orgel: Koepeltheater Leeuwarden avondconcert

september 7, 15:00 - 21:00

€7,00 – €17,50

Als stichting willen wij graag de komende tijd de orgels in Friesland extra gaan promoten. Daarom dat wij een concertreeks in de planning hebben waarbij wij de rijke orgelhistorie van deze mooie provincie willen gaan promoten. We gaan dit doen onder de noemer: De Friesche Elfstedentocht op orgel. De naam geeft het al prijs, alle concerten liggen op de route van de bekende Friesche Elfstedentocht. Deze tour zal bestaan uit concerten op het orgel als solo instrument, maar we gaan het orgel ook combineren met diverse Friese ensembles. Ook zijn er een aantal momenten waarop de orgelbank open wordt gesteld voor de ‘amateur’-organist. U herkent de concerten in deze tour aan het onderstaande logo:

Zaterdag 7 september 2024 zal het eerste concert in deze tour gaan plaatsvinden. Uiteraard zal dit concert dan ook plaatsvinden in Leeuwarden, de startplaats van de Friesche Elfstedentocht.

We starten de tour gelijk met een tweetal concerten op 1 dag. ‘s Middags zal Martin Zonnenberg het orgel van het Koepeltheater bespelen. Martin Zonnenberg noemt dit soort orgels altijd snoepdozen en hij weet altijd een programma samen te stellen dat iedereen aanspreekt van jong tot oud. U hoeft echt niet bekend te zijn met orgel als instrument om de muziek zoals Martin die laat klinken te waarderen. Martin is geen onbekende, velen zullen hem kennen van de vele televisieoptredens die hij heeft verzorgt voor de EO.

 

‘s Avonds gaan we het orgel combineren met piano en met een brassband. De organist deze avond is Leendert Verduijn, een organist met inmiddels de nodige opleidingen op het gebied van orgel en orgelmuziek maar ook met de nodige prijzen die hij heeft gewonnen. Een zeer talentvol musicus mogen dus wel stellen. De piano wordt bespeeld door Mieke Verduijn Glasbergen, onlangs ronde zij haar opleiding af met een master recital op de vleugel welke bekroond werd met een 9. Als organisatie zijn wij dan ook enorm trots dat wij met dit duo dit concert mogen organiseren. Deze twee musici zijn zeer de moeite waard om naar te komen luisteren. Maar om het geheel nog feestelijker te maken, en ook van een Fries tintje te voorzien, is ook Brassband Hosannah uit Leeuwarden van de partij! Onlangs wonnen zij nog de Gouden en Sulveren Spikers met hun A- en B orkest. Kortom met zoveel muzikaal talent op het podium, moet het wel een prachtig concert worden!

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
15:00 Orgelconcert Martin Zonnenberg (16+)
Dit ticket geeft op 7/9/24 toegang tot het orgelconcert van Martin Zonnenberg in het Koepeltheater te Leeuwarden.
10,00
Onbeperkt
15:00 Orgelconcert Martin Zonnenberg (tot 16jr)
Dit ticket geeft op 7/9/24 toegang voor 1 persoon tot 16 jaar tot het orgelconcert van Martin Zonnenberg in het Koepeltheater te Leeuwarden.
7,00
Onbeperkt
20:00 Openingsconcert Friesche Elfstedentocht op orgel (16+)
Dit ticket geeft op 7/9/24 toegang voor 1 persoon van 16 jaar en ouder tot het openingsconcert van de Friesche Elfstedentocht op orgel in het Koepeltheater te Leeuwarden
10,00
Onbeperkt
20:00 Openingsconcert Friesche Elfstedentocht op orgel (tot 16jr)
Dit ticket geeft op 7/9/24 toegang voor 1 persoon tot 16 jaar tot het openingsconcert van de Friesche Elfstedentocht op orgel in het Koepeltheater te Leeuwarden
7,00
Onbeperkt
Combinatieticket Koepeltheater Leeuwarden
Dit ticket geeft toegang tot zowel het middagconcert van Martin Zonnenberg (15:00) als ook het openingsconcert van de Friesche Elfstedentocht op orgel in het Koepeltheater te Leeuwarden
17,50
Onbeperkt

Gegevens

Datum:
september 7
Tijd:
15:00 - 21:00
Kosten:
€7,00 – €17,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Organisator

Stichting Culturele Muzikale Activiteiten Flevoland
Telefoon
0623650598
E-mail
info@scmaf.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Koepeltheater, Leeuwarden
Vredeman de Vriesstraat 24A
Leeuwarden, Friesland 8921 BT Nederland
+ Google Maps