Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Bethelkerk – Lunteren

maart 1, 2025, 20:00 - 21:30

€5,00 – €20,00

De Bethelkerk in Lunteren is inmiddels een vaste locatie in onze concertagenda. Zo ook op zaterdag 1 maart 2025.

Middagconcert: 16:00

De organist voor het middagconcert is traditiegetrouw Gert van Hoef. Hij is een organist die op Youtube zeer bekend is met meer dan 125.000 volgers. In het verleden heeft hij de 1e prijs gewonnen op een Orgelconcours, toen hij nog maar 2 jaar orgel speelde.  2 jaar later won hij het Feike Asma concours, een zeer prestigieus concours waaraan organisten deelnemen uit heel de wereld. Enkele jaren later won hij het Govert van Wijn Orgelconcours. Hij is in 2018 afgestudeerd aan het conservatorium en heeft sindsdien een indrukwekkende fanbase opgebouwd maar is vooral bekend geworden door zijn concerten en filmpjes op Youtube. Hij geeft inmiddels internationaal concerten.

Avondconcert 20:00

Het avondconcert dit jaar wordt gegeven door het Urker Mannenkoor Hallelujah onder leiding van Bert Mol.

Het zingen in koorverband is op het vroegere eiland Urk een oude traditie. Al op 26 januari 1897 richtte een groep vissers onder de naam ‘Oefening kweekt Kunst’ het eerste mannenkoor op. Onder leiding van een amateurdirigent kwamen de mannen ’s zondagsmiddags bij elkaar. Ze zongen dan vierstemmige psalmen en liederen uit de vroeg negentiende-eeuwse bundel van Johannes Hazeu. Na enkele jaren werd de naam van het koor veranderd in “Hallelujah”, wat beter past bij de boodschap die de zangers willen uitdragen. Hallelujah betekent: Looft den Heere.

Door de inpoldering van de Zuiderzee kwam Urk in 1939 aan het vasteland te liggen. Het isolement van de eilanders werd pas echt verbroken, toen een kleine tien jaar later de eerste weg naar ‘de wal’ voor het verkeer werd opengesteld. “Hallelujah” ging concerten buiten Urk geven. Ook het repertoire breidde zich uit. De directie kwam in professionele handen. Vanwege de grote verdiensten voor de christelijke koormuziek werd het koor bij de viering van het eeuwfeest op 30 oktober 2010 onderscheiden met de Koninklijke Erepenning.

De organist deze avond is Marco den Toom. Hij studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium en bij Herman van Vliet, Charles de Wolff, Klaas Jan Mulder en Jacques van Oortmerssen. Al snel na zijn vakopleiding bouwde hij een carrière op als zelfstandig musicus. Zijn musiceren kenmerkt zich door een eigenzinnige maar vooral ook spontane aanpak. Naast zijn liefde voor het orgel – en zijn missie dit instrument te populariseren – heeft hij zich muzikaal weten te ontplooien tot een breed inzetbaar musicus. Zijn dagelijks werk bestaat met name uit het componeren van christelijke liederen en gospels, het arrangeren en instrumenteren van bestaande muziek, het maken van opnamen voor radio, tv, cd en dvd, het begeleiden van christelijke koren en het verzorgen van orgelrecitals. Daarnaast is hij dirigent van het grootkoor ‘Jubilate Deo’ uit Woudenberg.

Ook zal het duo Arjan & Edith hun medewerking verlenen aan deze avond. De kenmerkende klank van de beide trompetten is inmiddels vermaard. Door hun professionaliteit en muzikaliteit en niet te vergeten de inmiddels jarenlange ervaring in het begeleiden van allerlei koren, mengt de trompetklank zich feilloos in de koorklank waardoor er een boeiend geheel ontstaat. Als afwisseling op concerten en geluidsdragers verzorgen zij ook instrumentale intermezzi. Ook hier blijkt hun professie: beide spelen meerdere instrumenten, zoals de bugel en de piccolo-trompet.
Door deze boeiende afwisseling beschikken zij over een breed repertoire in nagenoeg elk genre, voor elk concert en voor elke periode van het jaar.

De opbrengst van dit concert zal ten gunste zijn van een goed doel. Het goede doel voor dit concert wordt later bekend gemaakt.

Let op!: Als u uw ticket online koopt krijg u een leuke korting van ons, de prijs aan de deur van een ticket is ‘s middag 10 euro en ‘s avonds 15 euro.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Middagconcert Lunteren onder 16
aanvang concert 16:00
5,00
Onbeperkt
Middagconcert Lunteren 16 jaar en ouder
aanvang concert 16:00
8,00
Onbeperkt
Avondconcert Stavoren onder de 16
aanvang concert 20:00
5,00
Onbeperkt
Avondconcert Lunteren 16 jaar en ouder
aanvang concert 20:00
12,50
Onbeperkt
Combiticket Lunteren
Ticket voor zowel het middag concert (16:00) als het avondconcert (20:00) in Lunteren
20,00
Onbeperkt

Gegevens

Datum:
maart 1, 2025
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
€5,00 – €20,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , , ,

Organisator

Stichting Culturele Muzikale Activiteiten Flevoland
Telefoon
0623650598
E-mail
info@scmaf.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Bethelkerk, Lunteren
De Haverkamp 1
Lunteren, Gelderland 6741 PM Nederland
+ Google Maps